Alv rek. ● Y-tunnus 1953417-6 ● SMALL 36807 ● KuVi 7457/06MjMv
  • laatutarkistelut huvilat Italiassa
  • päivystäjän palvelut loman aikana
  • kuljetukset ja lomaohjelma
Tilaa huvilauutiset
Parhaat tarjoukset ja uusimmat huvilat!

Oliivien poiminta

Osallistu oliivien poimintaan ja tutustu laatuöljyn valmistukseen!

Oliivien poimintaa jokainen voi osallistua omalla tavallaan; yksi varisuttelee oliiveja alemmilta oksilta, toinen levittää korjuuverkkoja puiden alle. Raskaita taakkoja ei raahata ja puihin kiipeävät vain innokkaimmat. Osallistuminen edellyttää pelkästään kiinnostusta Toscanan maaseudun vuosisataisia perinteitä ja erityisesti oliiviöljyä kohtaan. Oliivilehdossa nautittu lounas keskellä Toscanan hurmaavaa maisemaa on unohtumaton kokemus.

Oliivien poiminta on hauskaa ryhmätyötä ja sitä tehdään ainoastaan poutapäivinä.

Paikka: Toscanassa Val di Chianan kukkuloilla
Ajankohta: Loka- ja marraskuussa

Ohjelma: 2 päivää (maanantai, keskiviikko) oliivien poimintaa ja 1 päivä (to) öljynpuristamolla, jossa tutustutaan oliiviöljyn valmistukseen vaihe vaiheelta. Poimintapäivät säävarauksella (poiminta saattaa siirtyä muille päiville), oliiveja ei voi poimia sateella.
Tulkkaus ja avustus suomeksi öljynpuristamossa ja oliivien poiminnassa. Kotiin viemiseksi 2 litraa itse poimituista oliiveista puristettua öljyä (extra vergine).

Varusteet: Tuulelta suojaavat ulkoiluvaatteet ja vahvapohjaiset kengät esim. vaelluskengät tai lenkkarit.


Vaihtoehtoja ja hintoja voi tiedustella joko huvilavarauksen yhteydessä tai myöhemmin loman lähestyessä, mutta viimeistään kuukautta ennen matkaa.