Alv rek. ● Y-tunnus 1953417-6 ● SMALL 36807 ● KuVi 7457/06MjMv
  • laatutarkistelut huvilat Italiassa
  • päivystäjän palvelut loman aikana
  • kuljetukset ja lomaohjelma
Tilaa huvilauutiset
Parhaat tarjoukset ja uusimmat huvilat!
Firenze

Mestarin jalanjäljillä - Michelangelon matkassa renessanssin maailmaan

Firenzen vanhassa kaupungissa ei liene korttelia tai kirkkoa, johon ei liittyisi tarina Michelangelon tulisesta temperamentistä ja jossa ei näkyisi tämän vahva käden jälki. Ensimmäisistä pensselin vedoista aina viimeiseen Pietà-veistokseen Michelangelo loi teoksia, jotka koskettivat aikalaisia ja jotka herättävät edelleen katsojassa voimakkaita tuntemuksia.

Astu mestarin maailmaan ja aisti Michelangelon intohimo ja tuska. Kävelyreittimme kulkee taiteilijan jalanjälkiä oppiverstaasta David-veistoksen kautta kypsän iän töihin, jotka jälkipolvet saivat perinnöksi tältä renessanssin yleisnerolta.

Hinta: 55€/hlö
Kesto: n. 3h
Ryhmä: min. 4 henkilöä
Ennakkovaraukset noin viikkoa aiemmin.
Ei maanantaisin. Pääsymaksut eivät sis. hintaan.
Senioreille hinta 45€ (yli 65 v., henk.tod. mukaan)

Medicit - Paavin pankkiirit Euroopan hoviaateliin

Cosimo il Vecchio, aikansa raharikas ja Medici-pankin pääjohtaja käytti Firenzen hallitsijana avokätisesti sukunsa varoja kaupungin uudistamiseen. Hän ei säästellyt kultafloriineja luostareiden, kirkkojen eikä palatsien koristelussa ja Cosimon suojeluksessa Brunelleschi, Donatello ja Beato Angelico lähtivät rakentamaan, veistämään ja maalaamaan aivan uutta tyyliä. Syntyi renessanssi. Medici-ruhtinaat käyttivät 300-vuotisen historiansa aikana taidepropagandaa vallanpidon välineenä. Kaupunki sai puutarhoja, suihkulähteitä sekä veistoksia ja Firenzen maine taiteiden kehtona kiiri ympäri Eurooppaa. Mediceistä oli tullut hovikelpoisia.

Taitelijat ja käsityöläiset loivat mesenaateilleen hienostuneita käyttöesineitä ja loistavia frescoja, marmorisia korkokuvia ja pietra dura –mosaikkeja – kaikkea tätä näet ja koet kanssamme Medicien maailmassa!

Hinta: 50€/hlö
Kesto: n. 3h
Ryhmä: min. 4 henkilöä
Ennakkovaraukset noin viikkoa aiemmin.
Pääsymaksut eivät sisälly hintaan.

Pölyt pois patsailta - retki taidekaupunkiin lasten kanssa

Taidekaupunkiin lasten kanssa, miten pitää heidän mielenkiintonsa yllä? Paras siirtyä aikakoneella suoraan keskiaikaan… Kaupungin kapeilla kujilla ja sukutornien varjoissa menneisyys herää henkiin ja tarinat löytävät paikkansa.

Kuinka kuvanveistäjä pelastaa veistosvalunsa ja heittää viime hetkellä sulatusuuniin talon tinalautaset, miten yöastia saattaa tyhjetä onnettoman jalankulkijan niskaan tai miten pyhimysritari pelastaa prinsessan lohikäärmeen kynsistä - annetaan kivien ja kuvien kertoa tarinoita menneiltä ajoilta ja antaudutaan niiden vietäviksi.

Kävelykierros keskiajan Firenzessä vierailijoiden tarpeita ja toivomuksia unohtamatta.

Hinta: 40€/hlö
Kesto: n. 3h
Ryhmä: min. 4 henkilöä
Aamupäivisin

Galleria degli Uffizi – taidetta toimiston täydeltä

Giorgio Vasari ei uutta virastotaloa piirtäessään osannut varmaankaan kuvitella, miten satoja vuosia myöhemmin ihmiset jonottaisivat tuntikausia sen kauniiden holvikäytävien alla sisäänpääsyn toivossa. Galleria degli Uffizi kätkee sisälleen parhaimmistoa genio fiorentinon, firenzeläisen luovuuden voimasta.

Giotto, Botticelli, Leonardo, Michelangelo, Raffaello, Tiziano, Caravaggio – vain muutama nimi mestareista, jotka ovat maalauksillaan lumonneet paaveja ja ruhtinaita, kirjanoppineita ja kirkkokansaa.

Opastettu kierros Uffizissa on oikea valinta vieraalle, joka gallerian mestariteosten kautta haluaa läpileikkauksen länsimaisen maalaustaiteen historiaan. Ja mikä parasta jonon ohi!

Hinta: 45€/hlö
Kesto: 2-3h (voimien ja mielenkiinnon mukaan!)
Ryhmä: min. 4 henkilöä
Ei maanantaisin. Suositellaan varattavaksi hyvissä ajoin.
Pääsymaksut eivät sis. hintaan. Senioreille hinta 35€ (yli 65 v., henk.tod. mukaan)

Brunello di Montalcino & Val di Chiana

Piazzat ja suihkulähteet

Kävelyretki Rooman vanhassa kaupungissa kuuluisimmille piazzoille ja suihkulähteille. Aloitamme retken kaupungin sykkivästä sydämestä; Espanjalaisilta portailta ja piazzalta vanhojen aatelispalazzojen varjostamien kujasten kautta Rooman suurimmalle suihkulähteelle Treville, jonne se kolikko pitää viskata, jotta varmistaa paluunsa ikuiseen Roomaan.

Kävelemme Rooman renesenssiaikaisella pääkadulla Via del Corsolla ja tulemme Pantheonin piazzalle, jossa käymme antiikin parhaiten säilyneessä temppelissä tunnelmoimassa 2000 vuotta vanhan kupolin alla ajan rajattomuutta keisari Hadrianuksen suunnittelemassa kaikkien jumalten temppelissä.

Piazza Navonalla, Rooman olohuoneessa, solisee Berninin 4-virran suihkulähde entisen antiikin sirkuksen keskellä. Koko piazza on täynnä elämää; siellä ovat taiteilijat, roomalaiset, turistit ja viehättävät katukahvilat, joiden pöydät ja tuolit houkuttelevat nauttimaan piazzan roomalaisesta tunnelmasta hyvän viinilasin tai jäätelön keralla.

Päätämme kävelymme vilkkaalle Campo dei Fiorin torille, jossa voi aamupäivisin tehdä ostoksia tai löytaa mieleisensä trattorian ja hyvää pastaa "alla romana".

Hinta: 40 €/hlö (paasymaksut eivät kuulu hintaan)
Kesto: 2.5-3h
Ryhmä: min. 4 henkilöä
Varaukset mahd. varhain. Kesäaika ja juhlapäivät erittäin kysyttyjä.
Tiedustelut: info@gaiatravels.com tai +358 9 428 60020

Keisareiden Rooma - Colosseum, Palatinus ja Forum Romanum

Antiikin tärkeimmat monumentit Rooman tunnetuimmalla kaivausalueella keskellä kaupunkia. Romulus ja Remus perustivat kaupungin Palatinus-kukkulalle, jonne keisarit rakensivat palatsinsa. Niiden raunioilla voimme kokea Rooman suuruden ja mahdin vielä tänä päivänä. Forum Romanum oli antiikin maailman napa; poliittinen, uskonnollinen, juridinen, kaupallinen ja sosiaalinen keskus, jossa tehtiin historian kulkuun vaikuttaneet suuret päätokset . Tänään siellä ovat vielä pystyssä tirumfikaaret, temppelit, basilikat ja pylväät.

Colosseum on yksi maailman seitsemästä ihmeestä ja sen ymmärtää, kun astuu sisään antiikin Rooman suurimpaan ja tärkeimpään anfiteatteriin, jossa gladiaattorit taistelivat elämästä ja kuolemasta, jossa villipetoja jahdattiin mitä erikoisimmilla tavoilla, jossa lähes 65000 roomalaista sai sirukushuvinsa 2000 vuotta sitten.

Hinta: 40 €/hlö (pääsymaksut eivät kuulu hintaan)
Kesto: 2.5-3h
Ryhmä: min. 4 henkilöä
Varaukset mahd. varhain. Kesäaika ja juhlapäivät erittäin kysyttyjä.
Tiedustelut: info@gaiatravels.com tai +358 9 428 60020

Pietarinkirkko ja Vatikaanin museot

Käymme Sikstuksen kappelissa, jossa ovat Michelangelon maailmankuulut maalaukset, näemme Raffaellon mestarityöt, antiikin veistokset ja kristikunnan suurimman kirkon Pyhän Pietarin haudalla.

Paavien aarteet Vatikaanin museoissa alkavat elää, kun astumme sisään eräisiin maailman suurimmista museoista, joissa näemme mm. Apollon, Laokoon ryhmän, Herkuleksen ja Torson. Paavi Julius II tilasi Raffaellolta upeat maalaukset palatsinsa seinille ja ne me näemme, kuten myoskin hiljennymme Sikstuksen kappelissa kuulun Michelangelon Luomiskertomuksen ja Viimeisen Tuomion lumoamina.

Päätämme retkemme Pietarinkirkkoon, jota rakennettiin 120 vuotta Pietarin haudalle. Pääalttari ja Pietarin hauta sijoittuvat Michelangelon mahtipontisen kupolin alle ja nuoren Michelangelon vaikuttava Pietà-veistos koristaa alttaria Pyhän oven vieressä. Kirkko on upea ja ainutlaatuinen kokemus hengellisessä, taiteellisessa sekä arkkitehtoonisessa mielessä, jossa todella kokee olevansa kristikunnan tärkeimmassa ja suurimassa Jumalan temppelissä, Roomassa.

Hinta: 45 €/hlö (pääsymaksut eivät kuulu hintaan)
Kesto: noin 3h
Ryhmä: min. 4 henkilöä
Varaukset mahd. varhain. Kesäaika ja juhlapäivät erittäin kysyttyjä.
Tiedustelut: info@gaiatravels.com tai +358 9 428 60020

Toscana

Tornikaupungit San Gimignano ja Volterra (kokopäiväretki)

Lähtö majapaikasta: klo 9
Paluu majapaikkaan: noin klo 19
Hinta: Kysy!
Lounas ja mahdolliset pääsyliput museoihin jne. eivät sisälly hintaan
Kieli: englanti ja/tai italia ja haluttaessa suomi

Ensimmäinen kohde on San Gimignano, jonne ajamme noin tunnissa. Reittimme kulkee Sienan ohitse ja matkalla ihaillaan kuuluja Sienan kukkuloita (Crete Senese) ja lähempänä San Gimignanoa silmänkantamattomiin ulottuvia viiniviljelmiä. Kaupunki on erittäin hyvin säilynyt keskiaikaisessa asussaan, seitsemästäkymmenestä puolustustornistakin on vielä jäljellä tusina. Kaupunkia ympäröivä laakso on aivan erityisen kaunis, joten kannattaa kiivetä johonkin mainituista torneista nauttimaan maisemista. Piazza della Cisterna, Duomo ja Palazzo Comunale ovat muita San Gimignano kiinnostavimpia nähtävyyksiä, joihin tutustumme.

Sen lisäksi että kaupunki on hurmaava, täällä tuotetaan maailmankuulua Vernaccia di San Gimignano valkoviiniä. Kyseinen viini oli aikanaan suuren taiteilijan Michelangelon lempiviini, joten kannattaa ehkä poiketa ostamaan tai vaikkapa vain maistamaan tätä kuuluisaa viiniä. Lounas nautitaan joko San Gimignanossa tai savuttuamme Volterraan, riipuen aikataulusta, mutta joka tapauksessa noin klo 13.

Volterra on myöskin tornikaupunki ja suosittu matkakohde kuten San Gimignanokin. Volterrassa ei kuitenkaan ei yleensä törmää turistimassoihin kuin San Gimignanossa. Volterra on ikiaikainen etruskikaupunki ja täältä löytyy yksi kiinostavimmista Etruski-museoista. Kaupungin erikoisuus on alabasteri. Pieniä verstaita ja tyylikkäitä alabasteriin erikoistuneita putiikkeja on runsaasti. Alueen käsityöläisperinne näkyy tuotteiden korkeassa laadussa ja vieraita hämmästytetään mitä erilaisimmilla alabasterista valmistetuilla esineillä. Illan jo alkaessa hämärtää palaamme majapaikkaan noin klo 19.

Huomatkaa, että kaikki retkemme ovat muunneltavissa mieltymystenne mukaisiksi. Siispä olkaa rohkeita ja esittäkää meille toivomuksianne (myös jo kieroksella ollessa toivomukset ovat tervetulleita), niin muokataan retkestänne juuri teille sopiva. Kuljettajallamme on erikoislupa ajaa autollaan suoraan "suljettuihin" historiallisiin keskustoihin. Aikaa ja vaivaa säästyy ja lähes kaikki retkemme sopivat myös liikuntaesteisille.

Siena ja San Gimignano (kokopäiväretki)

Lähtö majapaikasta: klo 9
Paluu majapaikkaan: noin klo 19
Hinta: Kysy!
Lounas ja mahdolliset pääsyliput museoihin jne. eivät sisälly hintaan.
Kieli: englanti tai italia ja haluttaessa myös suomi.

Sienaa on hankala kuvailla muutamalla sanalla, sillä niin paljon kaunista ja historiallista se sisältää. Se on ehkä koko Euroopan parhaiten säilynyt keskiaikainen kaupunkikokonaisuus. Kuljettajamme vie teidät suoraan Sienan keskustaan ilman että teidän tarvitsee kulkea jalan kaupunkia ympäröivän muurin ulkopuolella sijaitsevilta parkkipaikoilta. Muutamassa tunnissa ehditte tutustua maailmakuuluun Piazza del Campoon, Sienan Duomoon sekä kastekappeliin. Innokkaimmille löytyy useita museoita, joista ehkä tärkein on Santa Maria Della Scala. Sienan kapeilla kujilla voitte myös tehdä ostoksia, sillä upeita putiikkeja löytyy joka makuun.

Nautimme lounaan joko Sienassa tai seuraavassa kohteesamme, joka on San Gimignano. Kuitenkin noin kello 13:00. San Gimignanoon ajamme reilusti alle tunnissa. Reittimme kulkee Sienasta kaunista maisematietä ja matkan varrella ihailemme silmänkantamattomiin ulottuvia viiniviljelmiä. San Gimignano on myös erittäin hyvin säilynyt keskiaikaisessa asussaan. Kaupunkia ympäröivä laakso on aivan erityisen kaunis, joten kannattaa kiivetä johonkin sen lukuisista torneista nauttimaan maisemista. Nähtävyyksistä mainittakoon Piazza della Cisterna, Duomo ja Palazzo Comunale. Täällä tuotetaan maailmankuulua Vernaccia di San Gimignano valkoviiniä, joka oli aikanaan suuren taiteilijan Michelangelon lempiviini. Kannattaa ehkä poiketa ostamaan tai vaikkapa vaan maistamaan tätä kuuluisaa viiniä. San Gimignanosta palataessa hämärtyvä ilta luo taianomaisen tunnelman Toscanan kukkulamaisemiin.

Huomatkaa, että kaikki retkemme ovat muunneltavissa mieltymystenne mukaisiksi. Siispä olkaa rohkeita ja esittäkää meille toivomuksianne (myös jo kieroksella ollessa toivomukset ovat tervetulleita), niin muokataan retkestänne juuri teille sopiva. Kuljettajallamme on erikoislupa ajaa autollaan suoraan "suljettuihin" historiallisiin keskustoihin. Aikaa ja vaivaa säästyy ja lähes kaikki retkemme sopivat myös liikuntaesteisille.

Val d'Orcian maisemaretki (kokopäiväretki)

Lähtö majapaikasta: klo 9
Paluu majapaikkaan: klo 19
Hinta: Kysy!
Lounas ja mahdolliset pääsyliput museoihin jne. eivät sisälly hintaan.
Kieli: englanti tai italia ja haluttaessa myös suomi

Tämä retki vie teidät keskelle kauneinta Toscanaa. Val d'Orcian laakso kuuluu Unescon "Maailmanperintö" -kohteisiin ja maisemat ovat takuulla tuttuja Toscanalaisista postikorteista ja julisteista. Monet elokuvat on kuvattu näissä maisemissa, esim. Englantilainen Potilas. Matkalla tutustutaan mm. seuraaviin kohteisiin: San Quirico d'Orcia, Montalcino, Pienza ja Monticchiello, jossa sijaitsee kuuluisa Eila Hiltunen torni. Pienza on Paavi Pius toisen syntymäkaupunki. Täällä hän piti "hoviaan" 1400-luvulla ja tuolloin Pienzasta rakennettiin Paavin mielen mukaista keskiaikaista mallikaupunkia. Kaupungin keskuspiazza tuon hankkeen kaunein esimerkki.

Montalcino on tietenkin kuuluisa Brunello viineistään, mutta myös Etruski-historiastaan. Erityisen upea on Sienalainen linnoitus, joka sijaitsee kaupungin laidalla. Vanha kaupunki on edelleen yhtenäisen muurin ympäröimä ja koska Montalcino sijaitsee korkealla kukkulalla, ovat näköalat täältä erityisen kauniit. San Quiro d'Orcia on myös vanha etruskikaupunki, jota ympäröivä puolustusmuuri on säilynyt lähes kokonaan ehjänä. Ainoastaan koillisosaltaan se on tuhoutunut. Tämäkin kaupunki on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Matkalla nautitaan lounas noin klo 13 esimerkiksi Montalcinossa. Majapaikkaan palataan monta kokemusta rikkaampina illalla noin klo 19.

Huomatkaa, että kaikki retkemme ovat muunneltavissa mieltymystenne mukaisiksi. Siispä olkaa rohkeita ja esittäkää meille toivomuksianne (myös jo kieroksella ollessa toivomukset ovat tervetulleita), niin muokataan retkestänne juuri teille sopiva. Kuljettajallamme on erikoislupa ajaa autollaan suoraan "suljettuihin" historiallisiin keskustoihin. Aikaa ja vaivaa säästyy ja lähes kaikki retkemme sopivat myös liikuntaesteisille.

Kolme etruskikaupunkia Pitigliano, Sovana ja Saturnia (kokopäiväretki)

Lähtö majapaikasta: klo 8
Paluu majapaikkaan: noin klo 19
Hinta: Kysy!
Lounas ja mahdolliset pääsyliput museoihin jne. eivät sisälly hintaan.
Kieli: englanti tai italia ja haluttaessa myös suomi

Lähdemme aamuvarhaisella ajamaan läpi kauniiden maisemien kohti Pitiglianon kaupunkia. Tämä yksi rikkaimmista Etruskikaupungeista sijaitsee upealla paikalla hiekkakivisen, äkkijyrkän kallion laella. Tutustumme itse kaupunkiin ja sen pieneen juutalaiskortteliin ("The little Jerusalem"). Erityisen merkittävä on Pitiglianon arkeologinen museo. Joitakin retkeläisiä saattaa kiinnostaa sekin, että yksi Italian kuuluisimmista valkoviineistä, Bianco di Pitigliano, tulee juuri täältä.

Pitiglianosta jatkame matkaa kohti Sovanaa ja sen uskomattomia Etruskien hautausmaita. Sovanan alueella on useita erittäin merkittäviä Etruskien hautapaikkoja, joista mainittakoon Tomba Ildebranda, joka on koko Etruskialueen merkittävin hautalöytö. Sen iäksi arvellaan noin 2300 vuotta. Tunnelma täällä, kulkiessa pitkin ikivanhoja kallioon louhittuja teitä, on kuin olisi tipahtanut "aikakoneesta" keskelle ajanlaskumme alkua.

Lounas nautitaan joko Pitiglianossa tai Sovanassa, kuitenkin noin klo 13:00. Sovanasta jatkamme matkaa kohti Saturniaa, joka omaa myös mielenkiintoisen Etruskihistoria. Nykyään kaupunki on ehkä enemmänkin tunnettu kuumista lähteistään ja kylpylöistään. Täällä voitte joko jatkaa historiallista kierrosta, tai nauttia rentouttavasta kylvystä. Aivan kaupungin laidalla oleva luonnon "lähde" pursuaa 800 noin litran sekuntivauhdilla 37-asteista tervehdyttävää vettä luonnon muovaamaan altaaseen josta se jatkaa vesiputouksena matkaansa useisiin kallioon muodostuneisiin altaisiin. Rentouttavan kylvyn jälkeen olemme valmiita kotimatkalle. Huomatkaa, että kaikki retkemme ovat muunneltavissa mieltymystenne mukaisiksi. Siispä olkaa rohkeita ja esittäkää meille toivomuksianne (myös jo kierroksella ollessa toivomukset ovat tervetulleita), niin muokataan retkestänne juuri teille sopiva.

Huom! Kuljettajallamme on erikoislupa ajaa suoraan suljettuihin historiallisiin keskustoihin. Aikaa ja vaivaa säästyy ja lähes kaikki retkemme sopivat myös liikuntaesteisille.