Huvilavuokrauksen UKK

Huvilavuokrauksen UKK

Mitä etuja huvilan vuokrauksessa on?


1) Reilusti tilaa

Huviloissa on enemmän tilaa kuin hotelleissa tai useimmissa lomahuoneistoissa. Esimerkiksi grillausalueelle ja lasten leikkipaikoille mahtuu aina, ne ovat huvilan vuokraajan yksityiskäytössä.

2) Rentoudut rauhassa

Huvilassa olet rauhassa. Vieraat saavat päättää aikataulunsa täysin itse. Rentoutumista eivät häiritse siivoojien kolkuttelut ovelle, eivätkä ruokailuihin kiirehtimiset tai meluavat naapurit.

3) Yksityisyys

Oma puutarha, uima-allas ja autoparkki takaavat yksityisyyden ja huolettomuuden koko loman ajan. Puutarha ja usein valaistu allas ovat käytössä mihin aikaan tahansa, eikä autosta tarvitse huolehtia, sille on oma paikka huvilan lähellä.

4) Edullinen hinta

Huvilassa lomailu on halvempaa. Hotellimajoitus on lähes aina selkeästi kalliimpaa kuin huvilan vuokraaminen. Mitä isompi ryhmä sen suurempi säästö.

5) Aito ympäristö

Mahtavilla paikoilla sijaitsevat huvilat ovat Italiassa usein alueilla, joihin esim. hotelleja ei edes saa rakentaa. Huvilalomalla käydään samoissa kaupoissa ja ravintoloissa kuin paikallisetkin. Tapaat ystävällisiä ihmisiä ja sulaudut aitoon italialaiseen elämäntyyliin.

6) Saat ystävät mukaan

Voit kutsua mukaan myös ystäviä ja sukulaisia. Huviloita on kaikenkokoisille ryhmille kahden hengen pikkuvilloista aina 30 hengen kokonaisuuksiin saakka.

Mikä on helpoin tapa vuokrata huvila Italiasta?

Huvilan etsimiseen kuluu usein melkoisesti aikaa, eikä silti voi olla varma kohteen sopivuudesta tai vuokraajan luotettavuudesta. Helpoin tapa vuokrata lomahuvila on pyytää vaihtoehtoja sellaiselta suomalaiselta matkatoimistolta, joka valikoi ja tarkistaa itse kohteensa. Gaia Travelsiltä saat nopeasti valikoiman vaihtoehtoja sähköpostiisi.

Liittyykö vuokraamiseen riskejä?

Jos vuokraat huvilan suomalaisesta matkatoimistosta, turvanasi on suomalainen kuluttajansuoja. Suomalaisilla matkatoimistoilla on myös kulluttajasuojalain mukainen vakuustalletus ongelmien varalle. Muussa tapauksessa huvilan vuokraukseen liittyvät samat riskit kuin muuhunkin ulkomaille suuntautuvaan nettikauppaan.

Kenelle huvilan vuokraus sopii?

Huvilaloma sopii parhaiten perheille ja kaveriporukoille, jotka haluavat rentoutua yhdessä ja nauttia lomastaan ilman aikatauluja ja hotellien hälinää. Huvilat ovat tavallisesti varsinaisten turistialueiden ulkopuolella ja ne sopivat ryhmille, jotka arvostavat enemmän aitoa italialaista ympäristöä kuin vilkasta yöelämää. Lähes kaikkiin kohteisiin järjestetään usein myös pitopalveluja, huvilat ovatkin ihana ympäristö mm. erillaisten merkkipäivien viettoon.

Minkä hintaisia Italian huvilat ovat?

Suosituimpien lomahuviloiden viikkovuokrat vaihtelevat 700 eurosta yli 5000 euroon. Huvilan vuokraaminen on lähes aina selkeästi halvempaa kuin hotellimajoitus.

Mikä huvilan hintaan vaikuttaa?

Majoituspaikkojen määrä, huvilan sijainti, tyyli, sisustus ja varustelu ovat keskeisimpiä tekijät. Jos kohde sijaitsee lähellä palveluja, merta, tunnettua kaupunkia tai nähtävyyksiä, se nostaa viikkohintaa. Tietysti myös kaunis maisema ja rauhallinen ympäristö nostaa huvilan arvoa. Perinteisten tummien kivirakenteisten maalaistalojen ylläpito on omistajalle kallista ja huolellinen entisöinti voi maksaa enemmän kuin uuden talon rakentaminen, ja tämä vaikuttaa myös vuokriin. Arvokkaimmissa huviloissa sisustukseen kuuluu usein näyttäviä antiikkikalusteita. Tasokkaissa huviloissa sisutustekstiilien materiaaleja voivat olla esim. pellava tai silkki. Tärkeimmät hintaan vaikuttavat varusteet ovat uima-allas ja ilmastointi. Lähes kaikissa huviloissa hinta vaihtelee voimakkaasti myös ajankohdan mukaan. Kevään ensimmäiset ja syksyn viimeiset viikot voivat olla puolet halvempia kuin heinä-elokuun lomaviikot.

Mitä hintaan kuuluu?

Liinavaatteet ja pyyhkeet kuuluvat tavallisesti huvilan vuokraan. Loppusiivous, energia, vesi ja internet eivät välttämättä kuulu hintaan. Loppusiivousta ei voi tehdä itse. Omistajan käyttämästä hinnoittelutavasta riippuu mitä hintaan sisältyy ja mitä ei. Huviloiden esittelyssä kerrotaan mitä viikkovuokraan kuuluu. Nyrkkisääntö on, että rannikon läheisyydessä sijaitsevissa huviloissa lisämaksujen määrä on suurempi.

Vakuusmaksu, mikä se on?

Vakuusmaksu on kohteen omistajalle lomapaikkaan saavuttaessa annettava käteissumma, joka palautetaan vieraille heidän lähtiessään, ellei korvattavia vahinkoja ole sattunut. Gaia Travelsin päivystäjät auttavat tarvittaessa lomavieraita myös tässä asiassa.

Millaisiin lisäkuluihin pitää varautua?

Viikkovuokra voi sisältää kaikki kulut. Useimmiten näin ei kuitenkaan ole. Kesällä matkustettaessa suurin lisäkulu on tavallisesti loppusiivous (suuruusluokka on noin 15€/hlö/vko). Jos huvilassa on ilmastointi, siitä maksetaan usein erikseen. Kun ilmastoinnista maksetaan erikseen hinta on pienissä huviloissa luokkaa 10€/pv. Ilmastoinnin tarpeeseen voi vaikuttaa paljon itse, helteisimpään aikaan kannattaa laittaa ikkunaluukut kiinni, jottei aurinko kuumenna huvilan sisätiloja. Keväällä ja syksyllä voi joutua käyttämään lämmitystä. Energian hinta on Italiassa korkea. Jos on tavallista kylmempää tai kosteampaa, lämmityskulut voivat olla samaa luokkaa kuin siivouskulut. Lämmityskulujen kurissa pitämiseksi lämmitystä ei kannata pitää päällä jatkuvasti. Se on viisainta säätää pienemmälle tai sulkea, kun huvila jää tyhjäksi esim. päiväretkien ajaksi.

Kuinka valitsen sopivan huvilan?

Huvilan valinnassa tärkeintä on ottaa huomioon ryhmän tarpeet. Jos matkalla on mukana lapsia, valinta kannattaa tehdä heidän ehdoillaan. Kun lapsilla on riittävästi turvallista leikkitilaa, puutarha on aidattu, eikä pihamaalla ole suuria korkeuseroja, niin aikuistenkin on helppo rentoutua. Uima-allas on usein lapsille loman tärkein asia. Mikäli matkaseurueeseen kuulu isovanhemmat tai ystäväperhe, miellyttävä vaihtoehto saattaa olla huvila, jossa on kaksi huoneistoa. Lomallakin on mukavaa, jos voi joskus nukkua vähän pidempään tai nousta aikaisemmin kuin muut tai muuten vain kaipaa hetken yksityisyyttä. Lomalla saatetaan viettää myös syntymäpäiviä tai muita juhlia. Huvilassa on tietysti oltava tähän soveltuvat tilat sekä sisällä että ulkona. Keittiön on myös sovelluttava mahdolliseen catering-palvelun käyttöön. Mikäli seurueeseen kuuluu henkilöitä, joilla on liikuntarajoitteita, se tulee ehdottomasti ottaa huomioon lomahuvilaa varattaessa. Parasta on kertoa asiasta heti huviloita tiedustellessa, niin teille esitellään vain kohteita, joissa kaikki ryhmän jäsenet voivat nauttia lomasta täysipainoisesti. Helpointa ja varminta on varausta tehdessä kertoa oman ryhmän odotuksista ja pyytää sitten vaihtoehtohtoja.

Tarvitaanko autoa?

Auto ei ole välttämätön. Lentokenttäkuljetukset on helppo järjestää huvilaa varatessa. Palveluiden ja kaupan on silloin oltava helpon kävelymatkan päässä lomapaikasta. Suurin osa lomavieraista vuokraa auton ja ottaa sen käyttöönsä lentokentältä. Auto helpottaa lomalaisen elämää, kun pikkuasioilla voi käydä pikaisesti autolla. Autoilevat voivat myös vaivattomasti tutustua ympäristöön varsin laajasti. Esimerkiksi Toscanassa välimatkat ovat suhteelisen lyhyitä ja tunnin ajomatkan jälkeen ollaan jo toisella puolella maakuntaa.

Millaisen vuokra-auton valitsen?

Kaikille Gaia Travelsin huviloille pääsee perille henkilöautolla. Italian maaseudulla tiet ovat usein hyvin kapeita ja osin vaikeakulkuisia. Jos ryhmän on tarkoitus liikkua minibussilla tai jollain muulla tavallista henkilö-/farmariautoa suuremmalla kulkuneuvolla, varmistakaa erikseen, että tie huvilalle on ko. kulkuneuvolle sopiva. Sama koskee myös urheiluautoja, joiden maavara on normaalia matalampi.

Mihin aikaan vuodesta huvilalomalle kanattaa lähteä?

Keski-Italiassa on yleisesti ottaen mukavat lomasäät toukokuusta lokakuuhun. Toscanassa huviloiden uima-altaat avataan tyypillisesti toukokuun alussa tai aikaisemmin. Adrianmeren puolella Marchessa kesälomakausi on reilua kuukautta lyhyempi.

Koska varaus pitää tehdä?

Huvilalomat varataan varhain, varauksia tehdään jo syksystä alkaen vilkkaasti. Varaus kannattaa tehdä heti, kun omat lomaviikot ovat tiedossa. Näin voi vapaammin valita omalle ryhmälle sopivan huvilan ja mieleisen lomaviikon.

Kuinka varaus tehdään?

Kun mieleinen huvila on löytynyt, voitte tehdä varauksen puhelimitse tai sähköpostitse. Tämän jälkeen saatte vielä sähköpostitse varausehdot (ne ovat näkyvissä myös nettisivuilla). Kun varausehdot on sähköpostitse hyväksytty, huvilavarauksesta tulee molempia osapuolia sitova.

Koska ja miten huvilan vuokra maksetaan?

Vuokra maksetaan tavallisesti kahdessa erässä. Ensimmäinen erä (30% vuokrasta) maksetaan varatessa ja loppuosa 35 vrk ennen lomajakson alkua. Gaia Travels on suomalainen matkatoimisto, jonka rahaliikenne kulkee suomalaisten pankkien kautta. Maksun voi tehdä myös yleisimmillä luottokorteilla. Luottokorttin käyttö on suositeltavaa, koska moniin kortteihin liittyy matkavakuutus ja peruutusturva.

Voiko vahvistetun varauksen perua?

Varauksen voi perua kuluitta vain, jos varaajalla on peruutusturvan sisältävä matkavakuutus ja vakuutuksen antaja hyväksyy peruutuksen syyn. Esimerkiksi sairastapaukset ovat tällaisia syitä. Peruutustilanteessa varaaja saa Gaia Travelsilta todistuksen lomavarauksensa peruuntumisesta. Tämän peruutustodistuksen varaaja toimittaa vakuutusyhtiöönsä korvauskäsittelyä varten. Jos varaajalla ei ole peruutusturvaa sisältävää vakuutusta, peruutuskulut määräytyvät varausehtojen mukaan. Gaia Travels noudattaa italilaisten palveluntarjoajien määrittämiä varaus- ja peruutusehtoja, jotka ovat nähtävissä nettisivuilla ja, jotka varaaja saa hyväksyttäväkseen ennen varauksen vahvistamista.

Mitä huvilalle pitää tuoda itse?

Lomavieraat tuovat mukanaan tarvitsemansa kulutustarvikkeet; ruuat, juomat, saniteettitarvikkeet jne. Huviloiden varustus vaihtelee kohteittain, mutta kaikissa perusvarustukseen kuuluu astiat, liinavaatteet ja pyyhkeet. Monissa huviloissa on valmiina esim. pieni määrä mausteita, wc-paperia ja lomalukemista.

Mistä saan huvilan avaimet?

Huvilan omistaja tai hänen edustajansa ottaa vieraat vastaan huvilalla check-in aikaan ja antaa lomavieraille avaimen. Samassa yhteydessä omistaja myös tutustuttaa vieraat taloon.

Miten osaan perille lomapaikkaan?

Huvilan osoite, ajo-ohjeet ja gps-koordinaatit lähetetään varaajalle paria viikkoa ennen (yhdessä lomavoucherin kanssa). Noin viikkoa ennen Gaia Travelsin kohdepäivystäjä soittaa varaajalle ja tarkistaa arvioidun tuloajan sekä sen, että ajo-ohjeet ovat tulleet perille.

Entä jos en ehdi check-in aikaan huvilalle?

Huviloille tullessa on noudatettava check-in aikoja, eikä late check-in ole aina mahdollinen. Jos matkalla sattuu viivytyksiä, niistä on mahdollisimman nopeasti tiedotettava kohdepäivystäjälle. Näin poikkeusjärjestelyt voidaan mahdollisesti toteuttaa. Jos kohdepäivystäjä ei saa tietoa myöhästymisestä ennen check-in ajan loppumista, check-in siirtyy seuraavaan arkipäivään.

Ongelmia huvilalla, mitä teen?

Lomahuvilalla voi sattua tilanteita, joissa lomavieraat tarvitsevat apua. Ukkonen voi katkaista sähköt tai muuta yllätyksellistä voi sattua. Kiireellisissä tapauksissa on ehdottamasti oltava viipymättä yhteydessä kohteen omistajaan. Ongelmaksi voi kuitenkin muodostua yhteisen kielen puute, maaseudulla talojen omistaja puhuvat harvoin muuta kuin italiaa. Näissä tilanteissa voitte olla yhteydessä Gaia Travelsin kohdepäivystäjään (arkisin 9-11).

Tapaturmat ja terveysongelmat, kuka auttaa?

Tapaturmien ja terveysongelmien varalta on viimeistään lomapaikkaan tullessa varmistettava, että käytössä on lähimmän sairaalan yhteystiedot. Tiedot löytyvät ns. talokirjasta ja niitä voi tarvittaessa kysyä myös Gaia Travelsin kohdepäivystäjältä. Akuutissa tilanteessa tulee ensisijassa olla yhteydessä kohteen omistajaan ja sairaalaan/lääkäriin. Mikäli hoitoon hakeutumisessa tarvitaan italian kielen taitoisen henkilön apua, voitte soittaa Gaia Travelsin päivystykseen.

Voinko pyytää tuttavia mukaan huvilalle?

Kyllä. Alkuperäiseen varaukseen merkittyä vieraiden lukumäärää voi muuttaa ennen lomaa. Jokaisella huvilalle on kuitenkin määritelty vieraiden maksimimäärä, jota ei saa ylittää. Vieraiden enimmäismäärän on oltava tiedossa ennen loman alkua. jotta esimerkiksi liinavaatteita tiedetään varata sopiva määrä. Muutokset vieraiden lukumäärässä on aina saatettava tiedoksi Gaia Travelsille.

Mitä palveluja voi tilata huvilalle?

Huviloille voi tilata pitopalveluita, kokkikursseja, viinimaistatuksia, kielikursseja, elävää musiikkia, kuljetuksia jne. Suosituimpia ovat pitopalvelut ja viininmaistatukset mm. merkkipäivien yhteydessä. Palveluita voi tilata jo huvilavarauksen yhteydessä, mutta viimeistään viikkoa ennen lomaa. Huom. huvilan omistajan on aina oltava tietoinen ja hänen on ennakolta hyväksyttävä huvillalla toteutettavat palvelut. Asiaan liittyvän kommunikoinnin hoitavat Gaia Travelsin kohdepäivystäjät.


Soita tai lähetä meille sähköpostia, vastaamme mielellämme kaikkiin huviloita ja lomajärjestelyjä koskeviin kysymyksiin.